Förbättrar sexet – 9 Tips för bättre sexliv

I början av ett förhållande är det svårt att hålla händerna borta från varandra. Dessvärre brukar den känslan avta med tiden och inte allt för sällan byts den ut mot lite mer rutinmässiga mönster. Som tur är finns det flera enkla och bra sätt att förbättra sexlivet även efter att nyförälskelsen lagt sig.

Här delar vi med oss av nio enkla tips för bättre sex och hur du håller igång sexlivet!

förbättra sexet

1. Boka en tid för intimitet

De flesta är nog överens om att det är svårt att känna lust om hjärnan fortfarande är kvar på jobbet. Sorgligt nog är det dessutom många som faktiskt prioriterar bort sex för just jobb. Och när man kommer hem på kvällen skyller man på trötthet och väljer att gå och lägga sig istället för att vara intim med sin partner.

Ett tips för att undvika detta är att avsätta tid för sex och intimitet. Det ökar chansen att ni faktiskt får till det samtidigt som det kan vara något att längta och se fram emot. Planera in tid minst en dag i veckan, men gärna flera.

2. Testa sexleksaker

Ett ganska enkelt tips för att förbättra sexet är att testa sexleksaker. Många kan tycka att det verkar lite skrämmande till en början, men när ni väl kommit igång finns det en hel värld att utforska. Idag finns det mängder av leksaker anpassade både för män och kvinnor som kan ge ett hetare sexliv. Testa er fram för att hitta det som passar just er.

Ett tips om det känns jobbigt att besöka en fysisk sexbutik är att beställa hem produkterna på nätet, priserna tenderar även att vara är bättre. Populära sexleksaker för par är bland annat: Vibratorer (både Lufttrycksvibratorer och G-punktsvibratorer), dildos och penisringar.

3. Investera i oljor

Olika typer av oljor kan göra underverk i sängen. Det är ett bra alternativ för dig som inte vill köpa sexleksaker, men som ändå vill hitta sätt för att förhöja känslan.

Naturliga oljor fungerar fint, men det finns också varianter som kan öka känsligheten i de intima områdena. Se dock upp så att det inte blir fläckar på kläder, lakan eller madrass!

4. Våga säga hur du vill ha det

Något som är absolut nödvändigt för ett bra sexliv – och en välfungerande relation för den delen – är kommunikation.

Detta är tyvärr något som ofta glöms bort eller som inte prioriteras, framför allt när det gäller sex.

Var ärliga med vad ni gillar (och inte gillar) i sängen. Det gör det enklare för både dig och din partner att förstå varandra bättre, vilket också kommer att utveckla erat sexliv.

Om något inte känns bra är det också viktigt att du säger det till din partner så att du alltid kan känna dig bekväm under akten.

5. Koppla bort omvärlden

För att verkligen kunna uppleva njutning och tillfredsställelse är det viktigt att vara närvarande under sex. Det är lätt hänt att tankarna svävar iväg på jobb och viktiga saker du måste komma ihåg eller göra. Även nervositet kan göra att vi blir mer distanserade och tillbakadragna.

Öva på att försöka befinna dig i nuet. Stäng av ljudet på din mobil (ha den helst i ett annat rum) och slå av tv:n. Det kan också vara bra att försöka skapa en mer stämningsfull miljö, exempelvis genom att sätta på stämningsfull musik och tända lite ljus.

6. Rör vid varandra

För att hålla gnistan vid liv är det viktigt att du och din partner fortsätter att visa fysisk kärlek och ömhet till varandra, även om ni är trötta eller nedstämda. Kramar, kyssar och hångel bör vara en del av vardagen för att stärka den intima relationen. Genom att röra vid varandra ökar också chansen att en sak leder till en annan.

7. Dela med dig av dina fantasier

Att dela med sig av sina fantasier kan vara svårt för vissa, men något som verkligen kan sätta fart på sexlivet. Det är också ett utmärkt sätt att förstå din partner bättre och vad den faktiskt tänder på. Att prata om fantasier kan dessutom vara extra effektivt i relationer där en eller båda parterna har en låg sexlust.

8. Testa olika platser och ställningar

Ytterligare ett sätt att hetta upp sexet är att utforska andra platser att vara intima på än bara i sängen. Det är lätt att bli bekväm, men att testa andra platser kan göra det hela lite mer spännande och extra lustfyllt.

Även ställningar kan vara bra att experimentera med för att få fart på sexlivet. Olika sexställningar kan nämligen vara stimulerande på olika sätt, vilket kan skapa mer njutning för er båda. Googla gärna på internet för att hitta inspiration - eller varför inte köpa en hederlig bok om ämnet?

9. Ge inte upp

Om inget av ovanstående verkar fungera ska ni inte ge upp. I vissa fall kan sexuella problem faktiskt bero på fysiska åkommor, något som en doktor kan hjälpa dig att utreda och fastställa.

Även psykiska problem kan sätta käppar i hjulet för ett bra sexliv. Då kan en psykolog eller samtalsterapeut vara till hjälp innan ni börjar arbeta med själva sexet.

Betygsätt inlägget