Bäst sexpositioner värda att testa

Att utforska olika och nya typer av ställningar kan vara bra för sexlivet, inte minst för att man kanske hittar nya sköna ställningar, men också för att sexlivet blir lite mer spännande om man varierar sig. Vilken som är den bästa sexställningen är förstås högst individuellt och när det kommer till sex finns det definitivt inget som heter ”One fits all”.

Att prova olika sexställningar är det enda sättet att hitta vilka som är de bästa sexställningarna för just dig och din partner. I den här artikeln kommer vi att gå igenom olika ställningar som är värda att testa under 2024! 

UTFÖRSÄLJNING: Upp till 80% rabatt hos Mshop.se

Tips på 6 sexpositioner – “Vanliga” & “avancerade” 

Några vanliga sexställningar är missionären, doggystyle och cowgirl. Det finns förstås en anledning till att just de här tre är så populära. En anledning är troligen att de är relativt enkla och smidiga att utföra, det krävs inga akrobatiska konster. Men alla tre har sina olika fördelar, nedan går vi igenom dessa samt ett par fler lite mer avancerade sexpositioner.

1. Missionären  

Enligt många är missionären den bästa sexställningen när man vill ha mycket intimitet. Ni kommer nära varandra, det är lätt att ha ögonkontakt, kyssas och att se varandras ansiktsuttryck som kan säga mycket om njutningen. När man har frågat människor om deras topp 10 sexställningar så är missionären högt upp på listan.  

2. Doggystyle  

Doggystyle, eller helt enkelt ”bakifrån” som det också oftast kallas anser många är den bästa ställningen för att tjejen ska komma. Den utförs genom att den ena partnern (oftast tjejen) står på alla fyra och den andra partnern stå på knä bakom och penetrerar. Anledningen till att det här många gånger är den bästa sexställningen för tjejen är att penisen kommer djupt in i slidan och kan komma åt G-punkten, samtidigt som det är lätt att stimulera klitoris med en vibrator eller fingrar. Men doggystyle är inte enbart en favorit för tjejerna, utan även många män berättar att det här är deras bästa sexställning.  

3. Cowgirl 

En del sexställningar har många namn, och cowgirl kallas även ”att rida”. Det vill säga att killen ligger ner på rygg, medan tjejen sitter gränsle över honom och helt enkelt rider på honom. Precis som missionären är det här en ställning där det är lätt att ha ögonkontakt och läsa av varandra. Många tjejer tycker även att det här är en bra sexställning för att komma eftersom hon själv kan styra över tempot, djupet och vinkeln.  

Precis som i doggystyle passar cowgirl bra när man vill kombinera penetrering med klitorisstimulans. Testa exempelvis att rida samtidigt som du håller en lufttrycksvibrator mot klitoris. Vi skulle säga att orgasmgaranti i princip utlovas.  

4. Liggandes på ett bord 

Istället för att tjejen ligger på rygg i sängen kan hon ligga på rygg på exempelvis ett bord. Ligg så att rumpan är precis vid bordskanten (även sängkanten fungerar förstås bra) medan mannen står bredvid och penetrerar. Det här är en av många bra sexställningar när man vill komma åt G-punkten, eftersom det är lättare att penetrera djupare än vid vanliga missionären.  

 Även många män brukar uppskatta den här positionen eftersom det ger en känsla av kontroll och makt. Experimentera med att hålla benen rakt upp, dra upp knäna mot dig och att lägga en kudde under rumpan. Det här kan också vara en bra position för att använda en G-punktsvibrator på sig själv eller på sin partner.  

5. Skeden 

Kanske brukar du och din partner ligga sked för att mysa, eller lägga er så efter att ni genomfört er sexakt. Men det här är faktiskt också en av många sköna sexställningar ni bör prova. Dels kommer vi mycket nära varandra, dels blir det en lite annorlunda vinkel på penetreringen som uppskattas av många. Sköna sexställningar för tjejen är ofta dem där penisen kommer lite bakifrån och stimulerar framsidan av slidväggen.  

 Skeden är också en position som inte lämpar sig för snabba och hetsiga rörelser, eftersom penisen då kommer att glida ur. Därför är det här en ställning som uppmuntrar er till att sakta ner, vilket kan leda till mycket njutande. Skulle det vara allt för svårt att penetrera med penisen i den här situationen kan ni alltid ta en dildo till hjälp.  

6. Varianter av cowgirl 

Sexpositionen cowgirl kan faktiskt bli flera olika sexställningar. Variera den genom att som tjej vända på dig, alltså att du rider killen samtidigt som du har ansiktet mot hans fötter. Du får en annan vinkel av penetreringen och killen får en härlig uppsikt av din rumpa samtidigt som du guppar upp och ner. En annan variant är att rida honom genom att stå/sitta i en djup knäböj över honom istället för att ha knäna i underlaget. Passar du även på att luta dig lite bakåt kommer du att känna skön G-punktsstimulans.  

Vanliga frågor om olika sexställningar 

Hur gör man för att komma samtidigt? 

Att komma samtidigt kan vara väldigt svårt, men det är helt klart möjligt. Enklast är det med en partner du känner dig bekväm med och ofta har sex med, så att ni känner varandras signaler. Var tydliga med hur ni ligger till och berätta för varandra vad som behövs. Kanske behöver den ena lugnas ner medan den andra behöver lite mer intensiv stimulans för att komma i fas.  

Vilken ställning är bäst för att bli gravid? 

Den bästa sexställningen om man vill bli gravid är en position där mannen kommer djupt in i vaginan och där kvinnan kan ligga kvar en stund efter att mannen har fått utlösning i henne. På så vis hjälper man spermierna på vägen till att ta sig in mot ägget som ska befruktas.  

Vilka ställningar gillar killar mest? 

Vilka ställningar killar gillar mest är högst individuellt mellan olika killar. Men många killar gillar positioner där de kommer djupt in i vaginan vid penetrering. Doggystyle är en position som många män uppger vara deras favorit.  

Vilken position är skönast för tjejer? 

Olika tjejer kommer att tycka att olika positioner är skönast. Men det många tjejer tycker om är en position där både G-punkten och klitoris kan stimuleras samtidigt. Det kan vara exempelvis doggystyle eller cowgirl, då kan tjejen lätt stimulera klitoris på egen hand eller med hjälp av en vibrator. Något som brukar leda till att de flesta tjejer kan få orgasm.  

Betygsätt inlägget