Sexgunga bäst i test 2024

Om du ska investera i en endaste sexleksak som kommer att ta ditt sexliv till nya nivåer kan en sexgunga vara en stark kandidat. Med en sexgunga kommer du och din partner kunna prova på positioner som annars aldrig skulle vara möjliga, vilket också leder till nya vinklar och nya upplevelser. Sexgungor finns i olika modeller och i olika prisklasser. Vi har därför satt ihop en bäst i test-artikel för att hjälpa dig hitta den bästa sexgungan.

Bäst sexgunga 2024 – Hela testet av sexgungor

1. Fetish Fantasy Bondagegunga – Bästa sexgungan 2024

Sexgunga bäst i test

Det här är en riktigt bra sexgunga till ett bra pris. Fetish Fanatsy Bondagegunga har justerbara flera nylonremmar, vilket gör den både anpassningsbar och bekväm. I den här sexgungan kan ni inta positioner ni inte tidigare trodde var möjliga. Det finns dessutom D-ringar placerade på flera olika ställen på gungan, där vi enkelt kan fästa hand- och fotledsmanschetter för att ta leken ännu ett steg längre.

Gungan kommer med allt som behövs för montering i taket och klarar av en maxkapacitet på 180 kg. Det innebär att både du och din partner kan befinna er i gungan samtidigt. När ni söker en riktigt bra sexgunga till ett rimligt pris, är det här rätt val.

Se pris här
sexgunga bäst i test

2. You2Toys – bekväm gunga som ger mycket stöd

bra sexgunga

En sexgunga med enbart remmar kan begränsa era erotiska lekar genom att det snabbt blir tungt för kroppen att vara fäst i den, om man har inte mycket stark fysik. Den här sexgungan från You2Toys har en stor liggyta som ger bra stöd åt hela kroppen, vilket ger er möjlighet att njuta av varandra mycket längre. Den stora liggplattan kan användas både sittandes och liggandes, och det går utmärkt att ligga både på mage och på rygg på den.

Sexgungan fästes i taket och klarar av en total vikt på 100 kg, men då är gungans egen vikt på 6 kg inräknat. Den är tillverkad i ett mjukt men slitstarkt material, vilket gör den både bekväm och hållbar.

Se pris här
bra sexgunga

3. Ultimate Door Swing– ett mycket prisvärt alternativ

sexgunga

Nackdelen med en sexgunga är att det ofta är en ganska kostsam sexleksak. Men Ultimate Door Swing är ett lågpris alternativ för dig som vill testa på en sexgunga, utan att betala allt för mycket. Trots det låga priset har den hög kvalitet och känns säker att använda. Den har ett vadderat säte och justerbara remma vilket ger en hög komfort.

Du fäster enkelt sexgungan i en dörrkarm, och behöver alltså inte leta upp bärande takbjälkar för att få fast den. Du får upp gungan på några få minuter, vilket bjuder in till lite mer spontana lekar. Gungan klarar av en vikt på 150 kg.

sexgunga
Se pris här

4. Strict Extreme – för dig som vet vad du gillar

sexgunga

Kanske har du redan testat på sexgungor och vet att det är något för dig. Då kan det vara värt att investera i en sexgunga i modell deluxe. Strict Extreme Sexgunga kommer med ett tillhörande stativ, vilket innebär att ni enkelt kan placerar den på vilken yta ni vill. Den är riktigt lyxigt utformad med en liggplatta i läder och en tillhörande vadderad kudde för extra bekvämlighet.

Stativet är tillverkat i robust metall och mäter 208 cm på höjden. Själva gungan sitter fast med fyra kraftiga kedjor och klarar av en vikt på 180 kg. I setet medföljer även två stycken stigbyglar som ni kan nyttja för ännu mer spännande lekar med varandra. Priset är relativt högt – men den levererar också riktigt bra!

sexgunga
Se pris här

Vad är en sexgunga?

En sexgunga är egentligen precis vad det låter som, en gunga som används för att ha sex i. En av er sitter eller ligger i gungan, medan den andra partnern får helt nya möjligheter att utforska kroppen. Sexgungor är ett vanligt inlägg i BDSM-lekar eftersom den ena partnern sitter fast i gungan, vilket leder till att den andra får full kontroll. Men en sexgunga passar även utmärkt för erotiska lekar som inte inkluderar bondage.

Hur används en sexgunga?

Det finns olika typer av sexgungor, men alla fungerar liknande på grund och botten. Det finns sexgungor som består mest av remmar/selar, där du nästan hänger upp din partner i sexgungan. Den andra varianten är en gunga där den ena personen kan ligga/sitta i med bättre stöd. Den senare varianten är dock inte lika flexibel med vilka positioner ni kan befinna er i, men kan å andra sidan göra att ni orkar hålla på längre eftersom stödet gör att det inte blir lika fysiskt krävande att vara i gungan.

En sexgunga kan fästas i taket, i en dörrkarm eller i en ställning. En riktigt bra sexgunga går att variera var du fäster den, medan en billig sexgunga kanske bara kommer med en upphängningsanordning. Fäst alltid gungan ordentligt, så att ingen riskerar att skada sig.

Viktigt att tänka på när du köper en sexgunga

Det första du bör tänka på är vilken slags sexgunga du vill ha. Vill du ha en med endast remmar som ger mer friheter men är relativt krävande att hänga i, eller vill du ha en stabilare gunga med en liggplatta som ger mer stöd? När du har bestämt det behöver du fundera på hur du vill hänga upp gungan. Det finns gungor för tak, dörrkarm eller till en ställning.

När de två grundläggande faktorerna är avklarade kan du börja titta på pris och andra så detaljer. Så som öglor att fästa andra tillbehör och liknande. Är du osäker kan det vara bra att börja med en lite enklare och billigare sexgunga, för att sedan uppgradera dig.

Vanliga frågor och svar om sexgungor

Var köper jag en sexgunga?

Du kan enkelt köpa sexgunga online. I den här artikeln har vi länkat till fyra av de bästa sexgungorna på marknaden. När du köper din sexgunga online kommer den alltid hem i en diskret förpackning, så ingen behöver veta vad du har beställt.

Vilka sexställningar kan en sexgunga användas till?

Bara er egen fantasi sätter gränserna på den här frågan. Det är just det som är fördelen med en sexgunga. Genom att den ena partnern i princip svävar viktlöst i luften går det att utforska och prova ställningar som annars inte skulle vara möjligt. En sexgunga där man sitter fast med remmar ger bäst frihet till att prova olika ställningar.

Är en sexgunga säker att använda?

Så länge du fäster gungan enligt anvisningarna är den säker att använda. Om du väljer en sexgunga som ska fästas i taket är det viktigt att du använder skruv och plugg som är anpassat för det material som ditt tak är tillverkat av.

Ge ett betyg