Knipkulor bäst i test 2024

Geishakulor som även kan kallas för samlagskulor eller knipkulor kan användas både som extra stimulans under ett samlag och för att träna upp den kvinnliga bäckenbotten.

Klassiska geishakulor är tillverkade av metall och sitter antingen ihop via ett tunt snöre eller är helt fristående.Om du av någon anledning inte kan eller vill använda samlagskulor i metall kan du använda det som egentligen räknas som knipkulor och är tillverkade av silikon.

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på klassiska geishakulor och listar de bästa på marknaden och även om vi i vår topplista främst har fokuserat på geishakulor i metall kommer du hitta andra material för att alla ska kunna njuta av de härliga geisha kulorna.

I slutet av artikeln går vi även igenom hur du använder samlagskulor, varför det är värt att testa och vad du bör tänka på vid användning.

Test av bäst geishakulor 2024

Geishakulor bäst i test

Här har du ett par riktigt klassiska geishakulor som kommer att ge både dig och din partner extra härlig stimulans under ert penetrerande samlag. Silver Balls Sexkulor är tillverkade av plast men ser ut som silver. Fördelen med geishakulor tillverkade av plast istället för metall är att de blir inte lika tunga, och passar därför bra även till nybörjare som ännu inte tränat upp bäckenbottenmuskulaturen ordentligt. Dessa väger endast 60 gram.

De två geisha kulorna sitter ihop med varandra genom ett snöre och du kan välja mellan att föra in en eller två i slidan innan ett samlag. Använd dem helst tillsammans med vattenbaserat glidmedel för att göra införandet så behagligt som möjligt. Kulorna är designade så att de ger en vibrerande effekt när du rör på dig, vilket kommer ge dig en härlig inre massage och stimulans. Diametern på kulorna är 3,5 cm. För den som önskar finns samma modell även i guldfärg.

Se pris här
bäst geishakulor
Geishakulor bäst i test

Känner du dig redo för lite mer är de här geisha kulorna ett riktigt bra val. EasyToys Ben Wa Balls är äkta geishakullor tillverkade i stål och är tyngre än samlagskulorna i plast. Trots att de är relativt tunga och väger 87 gram är de små och endast 22 mm i diameter. Det här gör att de kommer kunna stimulera både dig och din partner på allra bästa sätt när ni har samlag, utan att de känns i vägen. En känsla som man kan få av lite större geisha kulor. Vill du ha en ännu mindre variant finns dem även i silver och 18 mm i diameter.

Kulorna säljs i par men är helt fristående från varandra. Du väljer alltså om du vill använda endast en eller båda kulorna. Vill du använda dem som knipkulor rekommenderar vi att du börjar med endast en kula. När du känner att det är för lätt kan du använda dig av båda två. Under ett samlag där du ligger ner kan du använda båda två redan från start. Då de är tillverkade i stål kan du använda vilket glidmedel du vill.

Se pris här
bäst geishakulor
Geishakulor bäst i test

Även här har du ett par mindre geishakulor med rejäl vikt tack vare att de är tillverkade i stål. Precis som med alla geishakulor går Sex & Mischief geishakulor att använda både under samlag och till knipträning. Kulorna säljs i par men är helt fristående. Ska du använda dem under samlag väljer du om du vill föra in en eller båda i vaginan. Ska du använda dem till knipträning rekommenderas du att börja med en kula. Som knipkulor passar dem bäst till dig som tidigare har tränar med knipkulor.

Kulorna har en diameter på 20 mm och en total vikt på 66 gram. Eftersom de helt och hållet är tillverkade i stål kan du även leka med temperaturer. Spola dem under varmt eller kallt vatten innan du för in dem i slidan för att få en härlig upplevelse. Kan användas både med vattenbaserat- och silikonbaserat glidmedel. Till kulorna får du en svart liten förvaringspåse.

Se pris här
bäst geishakulor
Geishakulor bäst i test

Är så gott som alla geishakulor för lätta och för mesiga för dig? Då är Inner Goddess från officiellt Fifty Shades of Grey serien de rätta geishakulorna för dig. Som du kanske vet sedan tidigare är alla sexleksaker från Fifty Shades of Grey något extrema, och det är även de här kulorna. De väger hela 221 gram och har endast en diameter på 3,3 cm. Vill du använda dem som knipkulor kommer de med andra ord vara riktigt utmanande och du bör sedan tidigare ha tränat upp din bäckenbottenmuskulator.

Vill du använda dem som samlagskulor i liggande position kommer du kunna att njuta av tyngden, då de trycker och stimulerar dig inifrån. Kulorna sitter ihop med varandra med ett silikonsnöre och eftersom de sitter fast en bred ögla i slutet av silikonsnören kan du även använda de här geishakulorna som analkulor. Ett stort plus för dessa geishakulor är att de även är riktigt snygga och nästan ser ut som en nyckelring, vilket gör dem mycket diskreta.

Se pris här
bäst geishakulor
Geishakulor bäst i test

Baseks bäckenbottenkulor är egentligen knipkulor men tack vare det långa silikonsnöret går de också utmärkt att användas som samlagskulor för dig som vill ha kulor just i silikon. De kommer också att vara riktigt sköna att använda under samlag då en av kulorna har två inre roterande kulor som kommer att ge extra stimulans när du rör på dig. Eftersom det här är ett träningsset får du ett par med i förpackningen, den ena väger totalt 48 gram och den andra 90 gram.

Tanken är att använda dem en åt gången och ska du använda dem under samlag rekommenderar vi den lättare, eftersom det är den som har de inre roterande kulorna. Men båda har såklart sina fördelar och tyngre kulor ger härlig stimulans på ett annat sätt. Bör endast användas med vattenbaserat glidmedel för att kulorna inte ska förstöras.

Se pris här
bäst geishakulor

Geishakulor vs knipkulor – Vad är skillnaden?

Egentligen är geishakulor och knipkulor två olika saker, där geishakulor är till för att föras in i slidan under ett samlag och knipkulor används för att stärka upp bäckenet och “knipmusklerna”.Den primära skillnaden är egentligen att geisha kulor oftast är tillverkade av metall, medan knipkulor oftast är tillverkade av silikon. Men du hittar geishakulor i flera olika material och du kan vanligtvis använda båda typerna till båda användningsområdena. Idag tenderar båda produkterna att samlas i en samma kategori i de butiker som säljer båda produkterna.

Varför använder man geishakulor?

Geishakulor används för att få extra stimulans under ett penetrerande samlag eller för att utföra knipövningar. Vid sex är tanken är att de ska föras in i vaginan och sedan ge extra njutning både åt honom och henne. De kommer alltså egentligen bara att ligga där inne medan ni har sex, men varje gång killen stöter in med sin penis kommer de att flyttas runt och nästan ge massage åt er båda. Tack vare att många av dem är ganska så tunga kan de trycka på de inre slidväggarna och komma åt din G-punkt.

Men geishakulor går som sagt även att använda för att träna upp bäckenbottenmuskulaturen. Du använde dem då som knipkulor och idag används ibland begrepp geishakulor och knipkulor till samma typ av sexleksak. Geishakulor är vanligtvis fristående eller sitter ihop med ett tunt snöre, men du kan alltså använda dem för att öva upp knipmusklerna. För in en eller två kulor och öva på att håll kvar dem där inne helt enkelt.

Hur använder man knipkulor?

Att använda geishakulor är enkelt. Det är rekommenderat att använda glidmedel, men är du redan upphetsad och våt är det inget måste. För in en eller två kulor i vaginan och låt dem helt enkelt vara där. Om kulorna sitter ihop med ett snöre brukar det ofta finnas ytterligare en ögla, den ska då hänga utanför för att det ska vara enkelt att ta ut kulorna. Men även om kulorna inte har något snöre behöver du inte oroa dig för att de ska försvinna i slidan, det finns nämligen ingenstans de kan försvinna.

När du väl har knipkulorna på plats, kan du utföra knipövningar genom att kontrahera och slappna av i bäckenbottenmusklerna. En vanlig teknik är att knipa ihop musklerna i 5 sekunder och sedan slappna av i 5 sekunder. Upprepa detta i omgångar och gradvis öka både intensiteten och varaktigheten på övningarna. Kom ihåg att det är viktigt att inte överanstränga musklerna. Starta med korta sessioner och öka gradvis. Konsistens är nyckeln till att uppnå resultat när du använder knipkulor.

När du är klar kan du antingen använda snöret/öglan eller sätta dig på huk och krysta, då kommer kulorna enkelt att komma ut. Glöm inte att rengöra dina geishakulor efter varje användning.

Fler frågor & svar om geishakulor

Är det bra att använda knipkulor?

Användningen av knipkulor kan vara fördelaktig på flera sätt. De kan hjälpa till att stärka bäckenbottenmuskulaturen, vilket kan vara särskilt användbart för kvinnor efter förlossning eller för dem som lider av inkontinensproblem.

Hur ofta ska man träna med knipkulor?

Det optimala träningsfrekvensen med knipkulor kan variera från person till person. Generellt sett rekommenderas att börja med knipkulor 2-3 gånger i veckan för att stärka bäckenbottenmuskulaturen.

Kan man sova med knipkulor?

Det går att sova med knipkulor men det rekommenderas inte (mest för att det tenderar att bli obekvämt). Du får ut mer av kulorna om du är uppe och står så det är bättre att använda knipkulor regelbundet under dagtid.

Ge ett betyg