Vad är BDSM?

BDSM är en förkortning för Bondage and Discipline, Dominance and Submission, och Sadism and Masochism. Det är en samling av sexuella förhållningssätt och aktiviteter som involverar fysisk kontroll, förtryck och smärta.

Vad är BDSM

Bondage och Disciplin (BD)

Bondage och disciplin är en del av BDSM-kulturen som handlar om att binda och kontrollera sin partner för att tillföra sexuell njutning. Detta kan innebära att man använder olika verktyg som handfängsel, rep, kedjor eller ämnen för att begränsa sin partners rörelsefrihet.

Dominans och underkastelse/submission (DS)

Dominans och underkastelse är en annan del av BDSM-kulturen som handlar om att en partner tar kontroll över den andra. Detta kan innebära att den ena partnern ger order och den andra partnern lydigt följer dem, eller att den ena partnern tar kontroll över den andra partnerns kropp och handlingar. Dominans och underkastelse innebär inte nödvändigtvis att en partner är underlägsen den andra, utan snarare att de två parterna samarbetar för att uppnå en gemensam sexuell njutning.

Sadism och masochism (SM)

Sadism och masochism är den sista delen av BDSM-kulturen och handlar om att tillföra och ta emot smärta för sexuell njutning. Sadism innebär att man njuter av att ge smärta, medan masochism innebär att man njuter av att ta emot smärta. Detta kan innebära att man använder verktyg som piskor, paddlar eller klämmanipulering för att tillföra smärta, men det kan också innebära mer psykologisk smärta som förnedring eller kontroll.

Sadism och masochism (SM)

Sadism och masochism är en annan del av BDSM-kulturen som handlar om att tillföra smärta och påfrestning för att uppnå sexuell njutning. Sadism innebär att man njuter av att ge smärta till sin partner, medan masochism innebär att man njuter av att ta emot smärta från sin partner. Detta kan innebära att man använder olika verktyg eller tekniker för att ge eller ta emot smärta, såsom paddlar, piskor eller andra redskap.

Vad ska man tänka på innan man börjar med BDSM?

Innan man börjar med BDSM kan det vara bra att tänka igenom vad man och eventuella partners är intresserade av och bekväma med, samt diskutera och sätta gränser för vad man är beredda att göra. Det kan också vara bra att försäkra sig om att man har rätt utrustning och att man har förstått hur den fungerar. Dessutom är det viktigt att man har en safewords för att kommunicera med sin partner under leken, så att man kan ge och få feedback och signalera om något inte känns bra. Ett exempel på det är orden “Gult”, “Rött” där gult är något man inte känner sig helt bekväm med och rött betyder stopp. Detta är särskilt viktigt för den partner som är i undergiven roll, eftersom de kan ha svårare att uttrycka sin åsikt eller sina gränser under själva aktiviteten.

Regler inom BDSM

Det finns ingen specifik uppsättning regler som gäller för alla inom BDSM-kulturen, eftersom varje person har sina egna gränser och preferenser. Därför är det viktigt att förhandla om regler och gränser innan man påbörjar någon BDSM-aktivitet, så att båda parterna är överens om vad som är ok och inte ok.

Vanliga sexleksaker inom BDSM

Det finns många olika sexleksaker som används inom BDSM, och vilka man väljer att använda beror på vad man föredrar och kommit överens om. Rep, piskor, gagballs, kedjor, ögonbindlar och masker kan användas inom BDSM för att utforska maktutbyten och underkastelse, liksom för att ge och ta emot smärta. Rep kan användas för att binda fast partnerns händer eller fötter, medan piskor kan användas för att ge smärta på ett kontrollerat sätt. Kedjor och gagballs kan användas för att förstärka känslan av underkastelse, medan ögonbindlar och masker kan användas för att förhöja känslan av mystik och förväntan.

Även mer “vanliga” vuxenleksaker används ofta så som vibratorer och dildos som kan användas för att ge sexuell njutning genom att stimulera könsorganen och kan därmed vara bra verktyg för att utforska olika former av sexuell njutning inom BDSM.

BDSM leksaker hos Sinful
Betygsätt inlägget