Butplug bäst i test 2024

Buttplugs är en typ av sexleksak som både män och kvinnor kan njuta av. Det är helt enkel en slags plugg som stoppas in i analöppning för att ge dig njutning. Där finns många nerver och stimulans av analöppning brukar för de flesta kännas riktigt skönt. Du kan använda en buttplugg exempelvis under ett vaginalt samlag, men den kan också användas som en förberedelse inför analsex. Anal pluggar finns i många olika storlekar och de finns både med och utan vibrator.

7 bästa buttplugs 2024 – Test av analpluggar

Du kommer att hitta många lika buttplugs att välja på och det kan vara svårt att veta vilka som är de bästa. Vi har därför satt ihop en lista med de sju bästa analpluggarna i olika kategorier för att hjälpa dig att hitta rätt.

1.    Amaysin Triple Butt Plug Set – Bäst analplugg för nybörjare

Butplugg bäst i test

Är anala lekar helt nytt för dig bör du börja med en liten analplugg. Innan du är van vid anal stimulering kan det vara svårt att slappna av och därför är det viktigt att inte använda för stora sexleksaker. Problemet med att köpa en för liten buttplug är du ofta snabbt växer ur den. Därför är Amaysin Triple Butt Plug Set vårt förstahandsval när det kommer till buttplug för nybörjare. Här får du nämligen tre stycken buttplugs i växande storlek, och du kan få mer och mer stimulans utan att behöva köpa nya sexleksaker.

Många tycker även det är skönt att börja med en mindre buttplug, för att längre in under sexakten byta till en lite större. Speciellt om ni använder butplug som förberedelse inför analsex. Alla tre buttplugs i det här setet har en rundad topp för enklare införande. I botten har de en stor böjd bas för att den ska vara säker att använda till anala lekar. De här är analpluggar tillverkade av silikon och du bör därför endast använda vattenbaserat glidmedel.

Se pris här
bäst buttplugg

2.    Lovense Hush 2 – Bästa vibrerande buttplug

Butplugg bäst i test

Lovense Hush 2 är en vibrerande buttplug som du kan styra via en app i din mobiltelefon. Denna butplugg finns i tre olika storlekar så oavsett om du vill ha en liten eller stor buttplug tycker vi att det här är den bästa vibrerande varianten. Lovense är ett varumärke som är kända för att tillverka lyxiga sexleksaker med hög kvalitet, och Hush 2 är absolut inget undantag. Det här är en stilren och enkel buttplug till utseendet. Med en rundad topp för enklare införande.

Tack vare vibrationerna kommer din anala stimulans att bli ännu större och härligare. Du kan styra vibrationerna direkt via knappat på buttplugen men enklast är det förstår att ansluta den till din smartphone via Lovense egna app. Du kommer då att få tillgång till flera olika vibrationsmönster och hastigheter. Dessutom kan vibrationerna i buttplugen så styra på distans. Det vill säga om du och din partner befinner er på två olika ställen, kan ni ändå leka tillsammans med Lovense Hush 2.

Se pris här
bäst buttplugg

3.  Doc Johnson Classic Smooth Butt Plug Large – Bäst stor analplugg

Butplugg bäst i test

Om du redan har mycket erfarenhet av anal stimulering och söker något som verkligen kan göra det skönt för dig är Doc Johnson Classic Smooth Butt Plug Large det rätta valet för dig. Det här är en riktigt stor buttplug som är hela 6 cm i diameter på det tjockaste stället. Den här analpluggen är inget för nybörjare och se till att ladda upp ordentligt med gidmedel.

Trots att den är så pass stor är den relativt enkel att föra in tack vare att den är konformad med en smal topp. Den är cirka 14 cm lång och i botten finns en rejäl bas för att den ska vara enkel att ta ut igen efter använing. Buttplugen är tillverkad av PVC och kan med andra ord användas tillsammans med både vattenbaserat- och silikonbaserat glidmedel. Skulle du fastna för just den här modellen men tycker den är alldeles för stor, finns den även i andra storlekar.

Se pris här
bäst buttplugg

4. Pleasure Steel Plug med kristall – Bäst buttplug i metall

Butplugg bäst i test

Många sexleksaker, så även buttplugs är tillverkade av silikon eller andra plastmaterial. Men att använda en sexleksak av annat material kan ge en härlig upplevelse och Pleasure Steel Plug med kristaller är en riktig favorit tillverkad av metall. Den finns att välja på i tre olika storlekar och är en buttplug med ett relativt runt format. Eftersom den är tillverkad av metall kan du använda vilket glidmedel du vill. Men ni kan också leka med olika temperaturer. Prova att värma den i varmt vatten eller kyla ner den en stund innan användning. Faktorer som definitivt kommer att påverka din upplevelse – till det bättre.

Inte nog med att den här riktigt härlig att använda, den är också snygg. Undersidan av bottenplattan är dekorerad med en fin glaskristall och kommer att ge din partner en härlig utsikt när du står på alla fyra och han tar dig bakifrån. Då den är tillverkad i metall är den något tyngre än många andra buttplugs, vilket även det kan ge en härlig känsla.

Se pris här
bäst buttplugg

5. Satifyer Deep Diver – Prisvärd vibrerande buttplug

Butplugg bäst i test

En vibrerande buttplug är det allra skönaste enligt många och Satisfyer är kända för att göra riktigt prisvärda men bra vibrerande sexleksaker. Satisfyer Deep Diver är en vibrerande buttplug med lite annorlunda form. Istället för att ha den klassiska pluggformen är den formad som två bollar du för in. Formen gör att när en man använder denna buttplug är det stor chans att han upplever prostata stimulans.

Även den här vibratorn går att styra via en app, vilket gör den väldigt smidig att använda och du slipper krångla med knappar samtidigt som den är instoppad i dig eller din partner. Den har 12 olika vibrationslägen att njuta av. Ytan är len som sammet och tillverkad av hudvänlig silikon.

Se pris här
bäst buttplugg

6. Sinful BumBum – Bästa billiga buttplug

Butplugg bäst i test

När du vill ha en billig men ändå riktigt bra och skön buttplug rekommenderar vi Sinful BumBum i silikon. Den finns i tre olika storlekar och passar därför bra oavsett om du vill ha en buttplug för nybörjare eller om du lite mer erfaren av anala lekar. Det här är en enkel, stilren anal buttplug som helt enkelt levererar det den ska, varken mer eller mindre. Den är svart, snygg och har en yta len som sammet.

Buttpluggen är klassiskt konformad med en rundad topp, vilket gör den enkel och bekväm att använda. Eftersom den är tillverkad av silikon bör du endast använda vattenbaserat glidmedel. Det här är Sinfuls egna varumärke och du får acceptera att namnet Sinful står på pluggen. Men å andra sidan – vad gör det? Den är till för att vara skön först och främst, vilket den verkligen är.

Se pris här
bäst buttplugg

7. Glassy Rose Curved – Bästa anaplugg i glas

Butplugg bäst i test

Precis som med en buttplug i metall kan en buttplugg i glas ge en speciell upplevelse genom att leka med temperaturen. Du kan både kyla och värma Glassy rose innan användning, och din upplevelse kommer att bli något helt annat. Det här är en fin och ganska så gullig buttplug med en rosa glaskristall i botten. Den är relativt liten och passar därför bra när du inte är så van vid anal stimulering.

Här får du en prisvärd buttplug som du kan använda med både vattenbaserat- och silikonbaserat glidmedel. Den är självklart tillverkat i glas som är säkert att använda till sexleksaker, men skulle den ramla i golvet exempelvis bör du alltid inspektera den efter sprickor innan användning.

Se pris här
bäst buttplugg

Hur använder jag en buttplug?

En buttplug är till för anal penetrering och kan användas på flera olika sätt. Många tycker att det är skönt att ha en buttplug instoppad under ett vaginalt samlag. Dels ger den extra stimulans men den gör också så att det blir trängre i slidan, vilket kan upplevas skönt både för henne och honom. Men ett vanligt användningsområde för en buttplug är också som uppvärmning inför analsex. Det är viktigt att sakta töja ut analöppningen, både för att minska risken för skador och för att det faktiskt ska vara skönt. En del väljer att börja med fingrar, men många tycker det känns bekvämt att först använda en buttplug.

Är du helt ovan vid anal penetrering bör du börja med en liten buttplug, då det annars kan kännas väldigt intensivt. Ju mer du van blir kan du sedan gå upp i storlek. Ett bra tips är att redan från början köpa ett set med exempelvis tre olika storlekar. Du kan då prova dig fram till vilken storlek du tycker känns skön.

Glidmedel till buttplug

Eftersom det inte finns något naturligt glidmedel i analöppningen är det viktigt att alltid använda rikligt med glidmedel när du använder en buttplug. Vilken typ av glidmedel du kan använda dig av beror på vilket material din buttplug är tillverkad i. Sexleksaker i silikon kan endast användas tillsammans med vattenbaserat glidmedel. Har du däremot en buttplug i glas eller metall väljer du det du trivs bäst med.

Du kan med fördel använda glidmedel som är till för just anala lekar. Dessa glidmedel är oftast avslappnande och ibland även lite bedövande. Det gör att det blir enklare för dig att slappna av i ringmusklerna och du kan få en skönare upplevelse av din buttplug.

Ge ett betyg