Bästa kondomerna 2024

Kondomer är det enda preventivmedel som både skyddar mot oönskad graviditet samt mot sexuellt överförbara sjukdomar. Det finns många olika kondomer att välja på och för att en kondom ska vara säker och skön är det viktigt att hitta rätt storlek, passform och material. Det finns ingen som är den bästa kondomen för alla med penis, utan det är mycket individuellt.

För att hjälpa dig hitta bästa kondomer för just dig har vi skrivit ihop en kondomguide där vi går igenom saker som kan vara bra att tänka på för att hitta rätt. Vi presenterar också de bästa kondomerna i olika kategorier på marknaden.

Kondomer bäst i test 2024 – 7 bästa kondomer i olika kategorier

 1. Pasante Trim – bästa kondom med riktigt tajt känsla
 2. Sinful Regular stockpack – bästa pris på kondom i regular passform
 3. RFSU Beyond Thin – bästa ultratunna kondomen
 4. Pasante King Size XXL – bästa valet för dig som behöver en riktigt stor kondom
 5. Durex Reel Feel Latexfri – bästa latexfria kondomen
 6. Pasante Infinity Delay – bästa bedövande kondomen
 7. RFSU Näkken – bästa räfflade kondomen

1. Pasante Trim – bästa kondom med riktigt tajt känsla

bäst kondom

Om du upplever att kondomer i storlek regular är för stora och inte sitter åt tillräckligt tajt är Pasante Trim ett bra alternativ. Det är en något smalare kondom, och passar bra både till penisar av något mindre storlek med också till dig som gillar känslan av att kondomen sitter riktigt tajt.

Kondomens bredd är 49 mm i jämförelse med normal storlek som vanligtvis är 52-53 mm. Den är tillverkad i latex och kommer förprepparerad med neutralt glidmedel. Köps i pack om 12 stycken kondomer.

Se pris här
bäst kondom

2. Sinful Regular storpack – bästa pris på kondom i regular passform

bäst kondom

När du söker efter en kondom i passform regular, det vill säga den som passar de allra flesta, och vill ha ett riktigt prisvärt alternativ är Sinful Regular storpack ett bra val. Du får då ett packet om 100 kondomer i normal passform till mycket bra pris.

Vill du ha extra tunna eller extra stora hittar du även dessa bland Sinfuls egna kondomer, men då inte i storpack. Men ändå till ett mycket bra pris. Kondomerna är förprepparerade med vattenbaserat glidmedel, men kan med fördel kombineras med ytterligare glidmedel för skönast effekt.

Se pris här
bäst kondom

3. RFSU Beyond Thin – bästa ultratunna kondomen

bäst kondom

En del tycker att normala kondomer är för tjocka för att ett samslag ska kännas skönt. RFSU Beyond Thin är en ultratunn kondom som nästan inte känns överhuvudtaget när du har den på dig. Med den har kondomen kommer du kunna njuta lika mycket av samlaget som om du inte använde kondom.

Kondomen säljs i ett paket om åtta kondomer. Den har en rak passform och en storlek på 52 mm både runt penisroten och ollonet. Den kommer föprepparerad med silikonbaserat glidmedel.

Se pris här
bäst kondom

4. Pasante King Size XXL – bästa valet för dig som behöver en riktigt stor kondom

bäst kondom

Det är viktigt att du inte väljer en kondom som är för liten för din penis, eftersom det då kan vara svårt att få på den ordentligt och den riskerar att åka av. Har du en stor penis och upplever att även kondomer i storlek Large är för små är Pasante King Size XXL troligen rätt storlek för dig.

Den har en bredd på hela 60 mm. Det är inte enbart kondomen som kommer i XXL utan även förpackningen, du får nämligen 144 kondomer i det här paketet. Kondomerna har en lätt doft av vanilj och apelsin.

Se pris här
bäst kondom

5. Durex Reel Feel Latexfri – bästa latexfria kondomen

bäst kondom

Om du eller din partner inte tål latex är Durex Reel Feel Latexfri ett bra alternativ av kondom. Den passar även bra om du tycker att latexkondomer minskar känslan vid samlag, eftersom den här modellen knappt känns av, utan liknar äkta hud mot hud-känsla.

Den har en bredd på 56 mm vilket är lite bredare än normalstorlek. Den kommer i en förpackning med 6 stycken kondomer förprepparerade med glidmedel för snabb och enkel användning.

Se pris här
bäst kondom

6. Pasante Infinity Delay – bästa bedövande kondomen

bäst kondom

Lider du ibland av förtidig utlösning, eller vill du helt enkelt bli lite uthålligare kan en kondom med en lätt bedövande känsla vara ett bra alternativ. Pasante Infinity Delay är föprepparerad med glidmedel, både på insidan och utsidan som ger en lätt bedövande känsla. På så sitt kan ni njuta längre av ert samlag.

Den tar självklart inte bort känslan helt och hållet, utan endast toppen av den intensiva känslan för att du ska kunna hålla ut längre. Kondomen är av normalstorlek.

Se pris här
bäst kondom

7. RFSU Näkken – bästa räfflade kondomen

bäst kondom

En kondom med en räfflad struktur kan ge en extra skön känsla till den som bli penetrerad. RFSU Näkken är en riktig klassiker när det kommer till räfflade kondomer och har varit favoriten för många under flera decennium.

Den har en profilerad form och härliga knottror längst med hela vägen. De är förprepparerade med vattenbaserat glidmedel, har en normalstorlek och kommer i en förpackning om 10 stycken.

Se pris här
bäst kondom

Hitta bästa kondom – Köpguide

Bäst kondom är den som har rätt storlek samt ger en skön känsla. Det finns många olika kondom märken och varianter, och alla kan hitta en kondom som passar dem. Det gäller bara att göra rätt väl. De faktorerna som är bra att titta på när du försöker hitta bästa kondom för dig är:

 • Storleken
 • Material
 • Struktur
 • Tjocklek
 • Form
 • Smak och färg

Olika storlekar på kondomer

Det allra viktigaste för att en kondom ska kunna räknas som ett säkert preventivmedel är rätt storlek. Det finns både stora kondomer och små kondomer, och alla kan hitta en passande storlek. De vanligaste är att en kondom är 5-5,5 cm bred och 18-20 cm lång, och det är bredden som är viktigast för att en kondom ska passa bra.

En kondom i rätt storlek ska vara lätt att rulla på, ska sitta så pass tajt att den inte kan åka av lätt men ska ändå inte göra ont. Du kan hitta rätt storlek genom att mäta omkretsen på din penis i erigerat tillstånd. Mät då runt penisroten. RFSU har en mycket bra guide gällande storlek på kondomer.

Kondomer finns i olika material

De allra vanligaste är att kondomer är tillverkade i latex, som är ett slags gummimaterial. Latexkondomer är oftast det bästa alternativet så länge du eller din partner inte är allergisk mot just latex. Om så är fallet finns det kondomer även i andra material som är lika säkra och bekväma som latex. Däremot är utbudet av dessa kondomer något mindre, så vill du exempelvis ha roliga kondomer kan det bli lite svårare.

Välj mellan olika strukturer

En kondom kan ha många olika strukturer, något som kan göra upplevelsen av att använda kondom skönare. Kondomer kan vara helt släta, men kan också vara knottriga eller räfflade exempelvis. En kondom med struktur på ytan kan ge extra stimulans och njutning av den som blir penetrerad av en dildo eller penis med kondom. Strukturen påverkar inte kondomens funktion på något sätt, utan endast upplevelsen.

Välj tjocklek på kondomen

En del tycker att tjocka kondomer gör att de känner mycket mindre vid ett samlag. Men det finns kondomer i flera olika storlekar och en del tycker att den skönaste kondomen är en ultra thin, medan andra inte alls känner någon skillnad på tjockleken. Bra kondomer är alltid säkra, oavsett tjockleken på materialet.

Kondomer med olika former

Det finns framför allt två olika former på kondomer, rak eller profilerad. Vilken som är den bästa kondomer är lite av en smaksak samt att formen på din penis kan vara avgörande. En rak kondom är helt cylinderformad och rak hela vägen ner till penisroten. En profilerad kondom är smalare precis under ollonet, och kan ge en bättre passform till den som har ett lite mindre ollon. En del tycker också att trycker som avsmalnaden gör ger en behaglig känsla.

Kondomer med smak och färg

För att göra användandet av kondom lite roligare kan du med fördel använda en variant med smak eller färg, eller båda och. En del föredrar att använda en kondom med smak vid oralsex, medan färg mest är en rolig kondom som bidrar till upplevelsen. Det finns till och med självlysande kondomer.

Vanliga frågor om kondomer 

Vad finns det för kondomer?

Det finns många olika typer av kondomer. De allra vanligaste är kondomer tillverkade i latex, men även andra material förekommer. Många kondomer är i regular passform, det vill säga normalstorlek som innebär 18 – 20 cm lång och 5 – 5,5 cm bred. Men det finns både större och mindre kondomer. Det finns kondomer med olika strukturer, passformer, tjocklekar, färger och smaker. Det finns helt enkelt ett enormt utbud av olika kondomer, och alla kan hitta någon som passar.

Hur vet man om en kondom är för liten?

För att hitta rätt storlek på kondom bör du mäta din penis runt penisroten i erigerat tillstånd. Välj sedan en kondom i rätt storlek. Om kondomen klämmer åt så pass hårt att den gör ont, eller är mycket svår att få på kan det indikera att den är för liten. En för liten kondom kan också glida av eftersom det kan vara svårt att få ner den tillräckligt långt.

Vilken är den största kondomen?

Den största kondomen i vårt test är Pasante King Size XXL som har en bredd på 60 mm. Det är en riktigt stor kondom och väldigt få män har en penisstorlek som skulle behöva en större storlek än så.

Vilken är den tunnaste kondomen?

I vårt test är RFSU Beyond Thin den tunnaste kondomen. Den har en tjocklek på endast 0,04 mm vilket ger en mycket hudnära känsla. Den finns flera tunna kondomer att välja på, och ibland kan även vissa latexfria kondomer ge en tunn känsla.

Betygsätt inlägget